top of page
myclips2.jpg

Haluatko tehdä hyvää hiuksillasi?

MYClips-hiukset valmistetaan vapaaehtoisten lahjoittajien hiuksista. Hiuslahjoituksista ei makseta rahaa, koska haluamme taata, että hiukset lahjoitetaan halusta auttaa eikä korvauksen toivossa. Lahjoitetut hiukset saavat uuden elämän ja antavat saajalleen mahdollisuuden unohtaa hiuksettomuus esimerkiksi vakavan sairauden keskellä. 

 

Laadun takaamiseksi emme voi säilyttää luovutettuja hiuksia pitkiä aikoja. Jos hiuksesi eivät päädy MYClips-hiuksiksi, niin lahjoitamme ne Miila Hyökin Hiukka Hyvä -hankkeeseen, jossa hiuksista tehdään öljynimetysmattoja. 

 

Jos olet kiinnostunut lahjoittamaan hiuksiasi, luethan alla olevat vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin sekä blogitekstin: Rakkaudella lahjoitetut.

Vastauksia hiusten lahjoittajalle:

  • Hiuslahjoituksia on tullut runsaasti, joten akuuttia pulaa hiuksista ei tällä hetkellä ole. 

  • Käytän myös hiuslahjoituksia tuotekehittelyyn, sillä testaan MYClips-mallistoon uusia ideoita ja tekniikoita.

  • Testihiuksetkin pääsevät ajallaan uusiin koteihin.

  • Hyvä mitta lahjoitusletille on yli 25 cm. Siitä saa jo monenlaisia variaatioita. Alle 20 cm letit voi lähettää suoraan Hiukka Hyvä -hankkeeseen.

  • Yli 30 ja 40 cm lettejä käytettään eniten nuorille ja heille jotka haluavat tehdä ponnareita ja kampauksia.

  • Hiukset saavat olla värjättyä, luonnonkiharaa tai jopa permanentattua. Pääasia, että hius on pesty ja puhdas (saa olla hoitoainetta).

  • Teen eniten MYClips-hiuksia sytostaattihoitojen vuoksi hiuksettomille, useimmiten asiakkaan omista hiuksista. Silloin letin pituus voi olla lyhyempikin. Jos hiukset ovat liian lyhyet tai jo lähteneet, etsin lahjoitetuista hiuksista täydennystä.

  • Laita hiukset letille ja sido kummastakin päästä kiinni, jotta ne kestävät postituksen paremmin.

  • Letit voi laittaa postiin tai ne voi tuoda Hiusstudio Muotoon Hämeenlinnaan.

  • Mitään ei mene roskiin! Teemme yhteistyötä Hiukka hyvä -hankkeen kanssa. Jos hiukset eivät reilun vuoden sisällä löydä kauttani uutta kotia, lähetän letit Miila Hyökin hienoon projektiin. Siinä tehdään hiuksista ja eläinten karvoista öljynimeytysmattoja. Miilalle käyvät kaikki yli 7 cm pitkät hiusniput. Miila pystyy myös hyödyntämään leteistä karstaamani hiukset, eli niin sanottu hukkahiuskin päätyy hyvään tarkoitukseen.

 

Jos vastausta kysymykseesi ei löytynyt, voit myös ottaa yhteyttä Minnaan! Ja huom. voit myös säilyttää omia hiuksiasi itselläsi, jos lähipiirissäsi myöhemmin joku ystävä tai läheinen tarvitsee yllättäen hiusta.
bottom of page