top of page
Search

Paistaa se aurinko hiuksettomillekin!

Päivä pitenee hurjaa vauhtia ja samalla lisääntyvät aktiiviset tunnit vuorokaudessa. Huomaan itsessänikin, että talven kaamos alkaa väistyä. Mieli halajaa jo vähän laajemmille niityille kirmaamaan.


Vuorokauteemme mahtuu useita eri asioita – työtä, lepoa, omaa vapaa-aikaa. Työminään kuuluu tarkoituksenmukainen asustus, ehostus ja hiukset. Vapaa-aika on omaa ja perheen yhteistä aikaa harrastuksineen tai kotoilua. Silloin tyylimme on rento, mikä itselläni tarkoittaa lähes puhkikuluneita collegehousuja ja rönttöspaitaa. Tunnustan, että välillä voin jopa piipahtaa lähikaupassa tässä ”kotilookissani”. Kampaajana en uskalla edes ajatella, miltä hiukseni välillä näyttävät. Tykkään lyhyistä hiuksistani ja mielestäni ne myös sopivat minulle. Jos laitan ne heti pesun jälkeen, saan niistä muutamassa minuutista kivan kuohkeat ja rennot. Hiusten värillä saan vaihtelua - olen välillä tummempi, välillä on jotain vivahteita ja raitaa. Tänä keväänä haluan uuden värin, missä on ruskeaa ja edessä keltaisia osioita!

Pesen hiukset lähes päivittäin, koska yön jäljiltä muistutan lähinnä tilheä tai töyhtöhyyppää. Itselleni hiusten helppous on tärkeää. Olen aika huoleton ja ehkä jopa vähän laiska hiustenlaittaja.

Hiuksetonkin voi vaihtaa tyyliään. Voi olla ihan paljaalla päällä, käyttää luottoperuukkia tai vetäistä klipsipipon hiuksineen päähän ja menoksi. Mutta silti se ei kuulosta helpolta vaihtoehdolta.

Hiuksettomuus kun ei ole oma valinta vaan sairauden tuoma lisä, joka vaikuttaa omaan minäkuvaan. Alopeetikoilla paljas pää on pysyvä ilmiö ja sen kanssa oppii elämään näkyvästi tai enemmän tai vähemmän piilotellen.


Olen näiden kahden vuoden aikana saanut tutustua aivan huikeisiin naisiin ja kuullut heidän tarinoitaan siitä, miten hiuksettomuus on kulkenut mukana heidän elämässään.

Koottuja huomioita alopeetikoiden suusta:


”Olen sinut oman kaljuuteni kanssa, en edes omista peruukkia. Mutta vaihtelua kaipaisin koska kalju näyttää aina samalta.”


”Hiukseni alkoivat ohenemaan teini-iässä. Päälaki oli se pahin kohta. Pari vuotta sitten ajoin kaikki hiukset pois. Minulla meni vuosia hukkaan häpeän ja epävarmuuden kanssa.”


Alakouluikäinen tyttö: ”Tuntui todella hyvältä nähdä klipsit peilistä ensimmäisellä testauskerralla. Kotona klipsit pysyivät hyvin päässä vauhdikkaissa reeneissäkin. En edes osannut ajatella millaiset ne ovat. Ne ovat ylittäneet odotukseni. NE ovat niin hyvät”Läheiset seuraavat vierestä ja näkevät tuskan, mutta rohkaisevat sanat eivät aina auta ja viesti ei mene perille. Kaljuuden hyväksyntään ei oikein auta muu kuin oma oivallus tai tietoinen päätös siitä, että nyt tämä ”ryvettyminen” asian tiimoilta loppuu.Äidin kommentti: ”MYClipseillä oli suuri merkitys tyttären vapaa-ajan elämän laadulle. Hän teki klipsien kanssa paluun salibandytreeneihin yli kuuden kuukauden tauon jälkeen. Klipsit pääsivät heti käyttöön myös balettitreeneissä. Tyttö myönsi, ettei olisi esiintynyt ilman klipsejä baletin joulunäytöksessä.”


Tyttären kommentti:

”Olen itse tosi empaattinen ihminen ja kun olen nähnyt hiuksettomuuden tuoman surun, vaikeudet ja miten äitini on siitä kärsinyt, on se tuntunut surulliselta ja pahalta. Vaikka aina kerron kuinka kaunis ja upea hän onkaan vaikkei hänellä hiuksia olisikaan. En voi sanoilla kuvailla sitä tuskaa mitä hän on vuosien aikana kokenut. Kun olimme Minnan luona ja äitini sai päähänsä ensikertaa moniin vuosiin oikeat hiukset. Kun näin hänen aidon onnellisuutensa ja poskia pitkin valuvat kyyneleet. Olin onnellinen.”


Iidan tarina oli Iltalehdessä joulukuussa 2021. Hienoja huomioita nuorelta neidiltä!


Kun asiakas hakee Muodosta omat MYClips-hiuksensa, tutustumme niihin ensin, eikä hän aina heti ymmärrä, miten ne toimivat. Tottahan se on, että MYClips-hiuksia on vähän vaikea mieltää, kunnes ne näkee omassa päässään ja pääsee niiden kanssa tekemisiin. Klipsien monipuolisuus aukeaa pikku hiljaa. MYClipsit pitää nähdä ja kokea - sitten rakastua.


Aikaahan tämä työ ja tuote vaatii, jos aikoo kehittyä. Jaan vielä tällä hetkellä oman tekemiseni kampaamo Muodon ja MYClipsien välillä. MYClips-työpäivinä teen klipsejä, vastaan sähköposteihin, suunnittelen tulevaa ja teen tuotekehittelyä. Viimeiset pari vuotta ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja päässäni pyörii monia kehitysideoita, joita olen saanut käyttäjäpalautteiden kautta. Sairaanhoitopiirien kontaktoiminen on myös listalla. Ilokseni olen päässyt jo kuuden sairaanhoitopiirin palveluntuottajaksi.

MYClips toimii tällä hetkellä Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien sekä Vantaan sosiaali- ja terveystoimensopimuskumppanina. Lisäksi useat sairaanhoitopiirit ympäri Suomea ovat antaneet MYClipsien hankintaan maksusitoumuksen pyydettäessä.

Teen edelleen enemmän klipsejä ihmisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoitojen vuoksi. He reagoivat tulevaan hiuksettomuuteensa nopeasti ja alkavat heti miettiä, mitä eri vaihtoehtoja on tarjolla. Jos on ripeä ja leikkauttaa hiuksensa talteen ennen ensimmäisiä sytostaattihoitoja, niistä voidaan punoa omat MYClips-hiukset. Lyhyeksi leikkaamisessa on myös se hyvä puoli, että hiusten lähtöä on helpompi hallita. Silloin myös tietää, miltä näyttää kun hoitojen loputtua omat hiukset alkavat jälleen kasvaa. Moni tosi pitkähiuksinen on saanut ihanaa palautetta uudesta lookistaan ja ilahtunut itsekin uusista lyhyistä hiuksistaan.

Monesti jatkamme klipsejä lahjoitetuilla hiuksilla. Näin niistä tulee pöyheämmät ja monipuolisemmat käyttää. Jos omat hiukset ovat liian lyhyet käytettäväksi klipseihin tai ehtivät jo lähteä (lattialta lakaistuista irtohiuksista ei enää klipsejä tehdä) niin onneksi meillä on ollut huikeita hiuslahjoittajia, jotka haluavat ilahduttaa tuntematonta ystävää.Alopeetikoista, joille olen saanut tehdä MYClips-hiukset, mieleenpainuvimpia kohtaamisia ovat olleet kouluikäiset tytöt. Heiltä palaute on välitöntä ja sen huomaa jo ensimmäisillä käynneillä. Mikäpä sen hienompaa, jos hiuksettomuuteen löytyy toimiva helpotus, joka saa lapsen käymään iloisempana koulua, liikkumaan ja leikkimään ystävien kanssa, jatkamaan kivoja harrastuksiaan ja tuntemaan olonsa iloiseksi itsekseen!


Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin tiedän, että MYClips-hiukset toimivat ja tuovat iloa arkeen.

Ihanaa kevättä ja huolettomia hiuspäiviä meille kaikille!


❤️ Minna


Comments


bottom of page