top of page
Search

Rakkaudella lahjoitetut!

Tänä syksynä Mihape Oy / Hiusstudio Muoto, tuttavallisemmin MYClips-hiukset, on hyväksytty kahden uuden sairaanhoitopiirin palveluntuottajaksi! Uusia alueita ovat Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirit. Kanta-Häme ja Keski-Suomi ovat jo aiemmin hyväksyneet MYClips-hiukset palveluntuottajikseen.Voit halutessasi käyttää palvelusetelin tai maksusitoumuksen myös MYClips-hiuksiin!

MYClipsit sairaanhoitopiirien palveluntuottajana?

Mitä tämä tarkoittaa?


Voit halutessasi käyttää palvelusetelin tai maksusitoumuksen myös MYClips-hiuksiin!

Iho- ja syöpäosastojen kuntoutusohjaajilta saat lisätietoa oman sairaanhoitopiirin toimintatavoista.

MYClipsit omista hiuksista?


Omat hiukset tulisi leikata letteinä talteen hyvissä ajoin ennen sytostaattihoitojen alkua, koska vaikka ne eivät heti hoidoista lähtisikään, niiden laatu usein muuttuu. Lattialta niitä ei voi enää kerätä talteen, koska hiuksen tulee olla hiusnauhassa samansuuntaisia kuin päässä kiinni olevien hiusten. Jos näin ei ole, tuloksena on kaamea takkukasa.


Jokainen suomalaisilta vapaaehtoisilta lahjoitettu hiusletti on lähetetty R.A.K.K.A.U.D.E.L.L.A!

MYCLipsit lahjoitushiuksista?


Hiuksettomille on lahjoitettu hiuksia hienosti tämän kesän ja syksyn aikana. Lettien pituuksia on useita ja värejäkin monenlaisia. Jos mieleistä sävyä ei löydy, uudet hiukset voidaan aina personoida mieleisiksi vaalennuksella tai sävytyksellä. Kesän aikana olen kampaamossa testannut klipseihin useampia eri värjäystekniikoita. Ihan samat tekniikat ja ideat käyvät klipseihin kuin päässä kiinni oleviin hiuksiin. Toki ehkä en heti lähtisi blondaamaan hiusta puhkivaaleaksi, mutta jo vaalennettu hius käy hyvin punottavaksi.


Millaisia ajatuksia herättää kantaa päässään toisen lahjoittamia hiuksia?


Ehkä joku ajattelee että yök, toisen tukkaa en voi koskea. Sama henkilö voi kuitenkin tilata netistä hiukset aitohiuspidennykseen! Eivät hiukset puussa kasva, ei missään päin maailmaa. Aasialainen sisarhiuskin on kasvanut toisen ihmisen päässä. Kaupasta tai netistä ostettuna aitohiuspidennys vain tuntuu menettävän ”ihmisyytensä”, kun se pakataan kauniisti ja laitetaan päälle tarra ”human hair”.Jokainen suomalaisilta vapaaehtoisilta lahjoitettu hiusletti on lähetetty R.A.K.K.A.U.D.E.L.L.A!


Lahjoittajat ottavat yleensä ensin yhteyttä viestein, puhelimella tai sähköpostilla: Voiko minulle lähettää hiusta, tarvitsenko sitä, otanko vastaan? Minkä mittaista hiuksen tulisi olla? Miten tulisi toimia? Hiuslahjoittajat ovat valmiita lähettämään rakkaat hiuksensa ja toivovat että niistä olisi iloa ja apua niitä tarvitseville. Mukana on ihania tervehdyksiä, kortteja ja kirjeitä. Lämmin kiitos kaikista lahjoitusleteistä ja viesteistä!Vastauksiani:

 • Hiuslahjoituksia on tullut runsaasti, joten akuuttia pulaa hiuksista ei tällä hetkellä ole. 

 • Käytän myös hiuslahjoituksia tuotekehittelyyn, sillä testaan MYClips-mallistoon uusia ideoita ja tekniikoita.

 • Testihiuksetkin pääsevät ajallaan uusiin koteihin.

 • Hyvä mitta lahjoitusletille on yli 25 cm. Siitä saa jo monenlaisia variaatioita. Alle 25 cm letit voi lähettää suoraan Hiukka Hyvä -hankkeeseen.

 • Yli 30 ja 40 cm lettejä käytettään eniten nuorille ja heille jotka haluavat tehdä ponnareita ja kampauksia.

 • Hiukset saavat olla värjättyä, harmaata, luonnonkiharaa tai jopa permanentattua. Pääasia, että hius on pesty, puhdas ja kuiva ennen postitusta (saa olla hoitoainetta).

 • Postitusta varten tarkistathan, että kuori/paketti on kunnolla kiinni ja siinä on riittävä määrä postimerkkejä. Emme lunasta riittämättömillä merkeillä varustettuja paketteja postista.

 • Teen eniten MYClips-hiuksia sytostaattihoitojen vuoksi hiuksettomille, useimmiten asiakkaan omista hiuksista. Jos hiukset ovat liian lyhyet tai jo lähteneet, etsin lahjoitetuista hiuksista täydennystä.

 • Laita hiukset letille ja sido kummastakin päästä kiinni, jotta ne kestävät postituksen paremmin.

 • Letit voi laittaa postiin tai ne voi tuoda Hiusstudio Muotoon Hämeenlinnaan.

 • Mitään ei mene roskiin! Teemme yhteistyötä Hiukka hyvä -hankkeen kanssa. Jos hiukset eivät reilun vuoden sisällä löydä kauttani uutta kotia, lähetän letit Miila Hyökin hienoon projektiin. Siinä tehdään hiuksista ja eläinten karvoista öljynimeytysmattoja. Miilalle käyvät kaikki yli 7 cm pitkät hiusniput. Miila pystyy myös hyödyntämään leteistä karstaamani hiukset, eli niin sanottu hukkahiuskin päätyy hyvään tarkoitukseen.


Jos vastausta kysymykseesi ei löytynyt, voit myös ottaa yhteyttä Minnaan! Ja huom. voit myös säilyttää omia hiuksiasi itselläsi, jos lähipiirissäsi myöhemmin joku ystävä tai läheinen tarvitsee yllättäen hiusta.


Jos vastausta kysymykseesi ei löytynyt, voit myös ottaa yhteyttä Minnaan! Ja huom. voit myös säilyttää omia hiuksiasi itselläsi, jos lähipiirissäsi myöhemmin joku ystävä tai läheinen tarvitsee yllättäen hiusta..

Voit säilyttää omia hiuksia itselläsi, jos lähipiirissäsi yllättäen joku ystävä tai läheinen tarvitsee hiusta.

Mikä olisi ihanampaa kuin ojentaa omat hiuksesi niitä tarvitsevalle: näistä voit teettää itsellesi uudet hiukset!

Moni alopeetikko ja syöpäpotilas on miettinyt, mistä saisi hiusta omiin klipseihin. Uskokaa tai älkää - kun reilusti kerrotte ideanne, tulette huomaamaan, että apua antavia hiuslahjoittajia löytyy läheltänne yllin kyllin!

Syksyllä 2020 Milla-Maria Kujala mietti tätä. Kehotin häntä kertomaan tilanteestaan ystäville. Milliksen joukkuekaverit leikkasivat hiuksiaan, jotta Millis saisi omat MYClips -hiukset. Lisäksi Milliksen tuttu kampaamo, Hair House Seinäjoelta, lähetti ison kasan lettejä suoraan Millikselle, kun oli kuullut että hän niitä tarvitsee. Lettejä tuli melkoinen vuori, rakkaudella lahjoitettuja kaikki!


Lahjoitamme 2021 syyskuussa kolmet, lokakuussa kolmet ja joulukuussa kahdet MYClips-hiukset niitä tarvitseville.

MYClips Hairin ja Four Reasonin hyväntekeväisyystempaus lahjoittaa kahdeksat MYClips-hiukset!


Lahjoitimme 2021 syyskuussa kolmet, lokakuussa kolmet ja joulukuussa kahdet MYClips-hiukset niitä tarvitseville.

MYClips Hair tekee vuosittain hyväntekeväisyyslahjoituksen hiuksettomille. Miksi? Koska niin monet hyvää tekevät ihmiset lahjoittavat minulle hiuksia voidakseni tehdä niistä MYClips-hiuksia. Haluan muistaa ja kiittää kaikkia lahjoittajia jakamalla hyvää eteenpäin.Jyrki Hakala, toimitusjohtaja, Four Reasons: ”Hiuksilla on valtava vaikutus siihen, millaisena koemme itsemme. Hiukset ilmentävät persoonaamme ja juuriamme ja usein myös eri elämänvaiheita iloineen ja suruineen. Minna ehdotti yhteistyötä ja halusimme olla mukana ilahduttamassa heitä, joille hyvä hiuspäivä ei ole itsestäänselvyys.”


Syyskuun hiuslahjoitukset suunnattiin alopecianuorille. Kolme neitoa on nyt saanut omat uudet hiukset käyttöönsä. Niistä palautetta odotellessa!Lahjoituksessa ovat mukana myös suomalaiset yritykset Myssyfarmi Pöytyältä sekä perheyritys Cailap.

Myssyfarmi lahjoitti tytöille toiveiden mukaiset myssyt. Paketeissa tytöille olivat Myssyn lämpimät tervehdykset Rovaniemi Baretti, Piirtäjä Muffi ja Suunnittelija Muffi.

Hanna Jauhiainen, Myssyfarmi: ”Tähän oli helppo sanoa kyllä, sillä Myssyfarmin arvojen ytimessä on luoda hyvinvointia ympäröivään yhteiskuntaan. ”It's not cool, it's warm!” Olemme myös aiemmin saaneet useita palautteita hiuksettomilta asiakkailtamme, joille Myssy on ollut sen hetken turva ja täydellinen päähine kylmeneviin syysiltoihin.”

Perheyritys Cailapin Hanna halusi yllättää ja ilahduttaa alopecianuoria lahjakorteilla: ”Oot super, ole ylpeä itsestäsi.” Lahjakorteilla tytöt saavat ostaa verkkokaupasta itselleen mieleisiä pantoja, hiusharjoja ja hiuskoruja.

Olen niin iloinen, ylpeä ja kiitollinen, että Suomesta löytyy näin upeita yrityksiä ja niiden takana ihmisiä, jotka haluavat jakaa hyvää ympärilleen. Kaunis Kiitos! <3

Rakkaudella

Minna

Comments


bottom of page